Ääniongelmat

Ääni ei kuulu


 1. Tarkista tietokoneen/tabletin äänenvoimakkuus oikeassa alakulmassa olevasta äänenvoimakkuus-painikkeesta. Aseta äänenvoimakkuudeksi 100.
 2. Varmista että Maestron äänenvoimakkuus on vähintään 50. Säädä voimakkuutta soittojonon yläpuolella olevasta "Volume"-painikkeesta.
 3. Varmista, että äänikaapeli on kunnolla kiinnitetty tietokoneen kuulokeliitäntään. HOX! Joissain tietokoneissa tai USB-äänikorteissa voi olla vierekkäin kuuloke- sekä mikrofoniliitäntä, varmista että äänikaapeli on oikeassa liittimessä. Yleensä kuulokeliitin on merkattu vihreällä värillä, ja mikrofoniliitin punaisella.
 4. Klikkaa kaiuttimen kuvaa näyttösi oikeassa alareunassa, ja varmista että käytössä on oikea äänilaite. Voit vaihtaa äänilaitteen painamalla äänenvoimakkuussäätimen yläpuolella olevasta nimestä. Valitse oikea äänilaite (Esim. 'Realtek High Definition Audio')
 5. Mikäli tietokoneesi on liitetty televisioon HDMI-liittimellä, ääni voi ohjautua television kaiuttimiin. Korjaa ongelma menemällä: Ohjauspaneeli -> Laitteisto ja äänet -> Ääni. Klikkaa hiiren oikealla painikkeella TV:n kuvaa, ja valitse 'Poista käytöstä'. (Esim. Intel(R)-näytön audio)
 6. Tarkasta äänentoistolaitteet, sekä kaikkien kaapeleiden liitännät. Onhan kaikki laitteet varmasti päällä ja niissä on volumea?
Voit joutua käynnistämään Maestron uudelleen muutosten jälkeen.
Tarkista äänikaapeleiden liitokset


 1. Onko äänikaapeli liitetty tietokoneen kuulokeliitäntään? HOX! Joissain tietokoneissa on vierekkäin kuuloke-, sekä mikrofoniliitännät; varmista, että äänikaapeli on oikeassa liittimessä. Yleensä kuulokeliitäntä merkataan vihreällä ja mikrofoniliitäntä punaisella. (Kannettavissa tietokoneissa yleensä ei värikoodeja)
 2. Tarkista liitäntä myös mikseristä/vahvistimesta.
 3. Tarkastele äänikaapelia; onko se vaurioittunut? Yleensä kaapelit rikkoutuvat liittimen kohdalta.
Tarkista äänentoistolaitteet


 1. Tarkista, että kaikissa äänentoistolaitteissa on virta päällä. Voit mahdollisesti joutua tarkistamaan seuraavat laitteet: Mikseri, Vahvistin, Kaiuttimet (Mikäli aktiivikaiuttimet)
 2. Tarkista volyymitasot mikserin Master kanavasta, sekä kanavasta johon äänikaapeli tietokoneesta on liitetty.
 3. Tarvittaessa tarkasta liitännät myös vahvistimen sekä mikserin välillä.
Tarkista päivitykset


 1. Varmista, että tietokoneellasi on uusin Maestro-versio, sekä viimeisimmät Windows-päivitykset asennettuna.
Katso tarkemmat ohjeet päivityksiin täältä

Tukinumero

AVOINNA JOKA PÄIVÄ 09-23

029 1234 122

Puheluiden hinnat 029-alkuisiin numeroihin:
Kiinteästä verkosta 8,35 snt/puh + 7,02 snt/min
Matkapuhelimesta 8,35 snt/puh + 17,17 snt/min
 • White Facebook Icon
 • White YouTube Icon

Pellontie 25 

95700 PELLO

Mechelininkatu 34 B18
00260 HELSINKI

puh. 029 1234 122

tuki@maestropro.fi