Karaoke Käyttöohje

Selaa ohjetta alaspäin tai liiku pikalinkkien avulla haluamaasi kohtaan

Käyttöliittymä

Maestro käyttöliittymä koostuu kolmesta elementistä. Vasemmassa reunassa on palveluvalikko, keskellä aloitus ja toimintanäyttö ja oikeassa reunassa soitin/karaokejono.

Aloitusnäytöllä liikutaan alas- ja ylöspäin rullaamalla tai yläreunassa olevilla navigaatiopainikkeilla.  

 

Kappaleen haku & soitto

KAPPALEEN HAKEMINEN

Karaoken aloitusnäytössä näet heti kaikki karaokekappaleet. Lajittele näkymää ylänavigaation painikkeiden
(Kaikki - Kotimaiset - Ulkomaiset - Uutuudet - Offline) avulla.

Etsi karaokekappaleita Maestron yläreunassa olevalla hakukentällä. Älykkään haun avulla sinun ei tarvitse kirjoittaa kappaleen tai artistin nimeä kokonaan, vaan osa riittää. Esimerkiksi: Etsitään kappale “Jenni Vartiainen - Ihmisten Edessä kirjoittamalla hakukenttään “Jen ihm”, Maestro löytää kaikkien tuottajien versiot kappaleesta

LISÄÄMINEN KARAOKEJONOON

Lisää haluamasi kappale karaokejonoon painamalla kappaleen oikeassa reunassa olevaa "Valinnat" -painiketta, jonka jälkeen valitse joko "Lisää jonon ensimmäiseksi" tai "Lisää jonon viimeiseksi". Kappaleen voi lisätä myös tuplaklikkaamalla sitä, jolloin kappale menee jonon viimeiseksi.

2. Nimeä laulaja/laulajat sekä aseta sävelkorkeus.

3. Paina "Valmis", jonka jälkeen kappale ilmestyy laulujonoon.

 

Karaokejono & soitin

KARAOKEJONO

Maestron oikeassa reunassa olevasta soitin/karaokejonosta näet kaikki tulevat kappaleet. Laulujonoa luetaan ylhäältä alaspäin, eli seuraavana oleva laulu on ylimpänä.

 

Voit siirtää kappaletta ylös- tai alaspäin painamalla kappaleen perässä olevaa “Valinnat”-painiketta, jonka jälkeen valitse joko “Siirrä ylemmäs” tai “Siirrä alemmas”.

Samasta valikosta voit myös poistaa kappaleen jonosta tai muokata laulajaa. 

SOITIN

Painamalla järjestyspalkin oikeassa reunassa olevaa kynä-ikonia, voit muuttaa näytettäviä tietokenttiä. Voit järjestellä kappaleita painamalla kerran esim: "Kappale"-kohdasta, jolloin Maestro järjestelee kappaleet aakkosittain A:sta Ö:hön. Toisen kerran painamalla järjestys muuttuu päinvastaiseksi.

 

Offline lataaminen

OFFLINE LATAAMINEN

Jos sinulla ei ole käytössäsi jatkuvaa internet-yhteyttä tai yhteys on huono, niin karaokekappaleet tulee ladata offlineen, eli omalle koneelle. Vie tietokoneesi paikkaan, jossa on internet -yhteys ja avaa Maestro

1. Siirry offline-välilehdelle ylänavigaation painikkeesta

2. Paina "Lataa paketteja offlineen" vieressä olevaa nuolta
 

 

 


3. Paina ladattavan paketin päällä olevaa pilvi-ikonia, jonka jälkeen lataus alkaa. Pakettien lataamista varten tietokoneessasi tulee olla vähintään 500GB muisti. Offline-lataukseen tulee varata aikaa n. 12h

Suosittelemme lataamaan seuraavat paketit: 

*Jos tietokoneessa ei ole riittävästi muistia, lataa Total Kotimaiset-paketin sijasta TOP 2000-lauletuimmat*

KAPPALEIDEN LATAUTUMINEN

Jos käytössäsi on internet-yhteys, niin kappaleita ei tarvitse ladata kerralla offlineen. Lisättyäsi kappaleen karaokejonoon, latautuu se automaattisesti koneelle ja tämän jälkeen sama kappale on aina offlinessa. Latautuvan kappaleen edessä näkyy pilvi-ikoni ja sen hävitessä kappale on latautunut ja valmis soittoon. 

Automaattikaraoke & Ulkoinen lähde

AUTOMAATTIKARAOKE

Automaattikaraoke on tarkoitettu toimimaan
Jukebox-palvelun kanssa. Automaattikaraoke toimii ilman vetäjää siten, että asiakkaan tilatessa kappaleen jukeboxilla ilmestyy se laulujonoon, jonka jälkeen kappale alkaa automaattisesti 30 sekunnin kuluttua. Viivettä voidaan säätää Maestro asetuksista.

Tämä ominaisuus tarvitsee internet-yhteyden toimiakseen. 

ULKOINEN LÄHDE

Ulkoinen lähde, eli yhteisen jonon hallinta tarkoittaa sitä, että jos soitat karaokea kahdella eri järjestelmällä. Voit lisätä Maestroon laulujonoon tiedon toisen järjestelmän kappaleesta. Painamalla “Ulkoinen lähde”-painiketta, pääset lisäämään kappaleen, laulajan ja soittimen (josta kappale soitetaan esim: Melplay) nimen.

*Ulkoisen lähteen kappaletta ei soiteta Maestrolla, vaan tieto näkyy ainoastaan helpottaakseen juontajan työtä*

 
  • White Facebook Icon
  • White YouTube Icon

Pellontie 25 

95700 PELLO

Mechelininkatu 34 B18
00260 HELSINKI

puh. 029 1234 122

tuki@maestropro.fi