Kuva ei näy/näkyy väärin

Kuva ei näy


 1. Tarkista kuvakaapelien liitännät tietokoneesta, mahdollisesta kuvanjakasta sekä televisioista. Tarkista samalla liittimien kunto.
 2. Laita Maestrosta karaokekappale soimaan. Jos televisioon ei tule kuvaa, käynnistä Maestro uudelleen. Näytön pitäisi aueta automaattisesti.
 3. Varmista, että televisiossa on oikea kanava päällä. Kanavaa pääset vaihtamaan kaukosäätimen "Source" tai "Input"-painikkeella. Käy kaikki eri kanavavaihtoehdot läpi.
Mikäli televisio tunnistaa signaalin tietokoneesta, mutta ruutu on mustana, kyse on todennäköisesti liian pitkästä HDMI-kaapelista tai väärinpäin asennetusta Aktiivisesta HDMI-kaapelista. Suosittelemme max. 10m HDMI-kaapelia. (20m, mikäli Aktiivinen HDMI)
Kuvassa on värinää


Sähköhäiriöt voivat aiheuttaa värinää televisiokuvaan.

 1. Mikäli mahdollista, vaihda tietokoneen / kuvanjakajan virtapiuha toiseen virtapistokkeeseen.
 2. Varmista, että kuvakaapeli ei ole voimakkaiden sähkölaitteiden välittömässä läheisyydessä (Esim. Kylmäkaapin päällä).
 3. Varmista kaikki kuvakaapeleiden liitännät. Voit käyttää liittimiä kokonaan ulkona, odottaa muutaman sekunnin ja kytkeä ne takaisin kiinni.
Voit joutua käynnistämään Maestron uudelleen toimenpiteiden jälkeen.
Kuva on väärin kohdistettu


 1. Ota kuvakaapeli irti tietokoneesta, odota muutama sekunti ja kytke se takaisin
 2. Mikäli käytössäsi on kuvanjakaja, irrota sen virtajohto, odota n. 10sek ja kytke uudelleen.
 3. Tarkista näytön tarkkuus. Klikkaa vasemmassa alakulmassa olevaa suurennuslasin kuvaa, kirjoita " Näyttö", valitse " Muuta näytön asetuksia" . Klikkaa näytön kuvaa, jonka asetuksia haluat muokata. (" Tunnista"-painikkeella voit tarkastaa mikä näyttö on mikä). Näytön valinnan jälkeen varmista, että kohdassa " Muuta tekstin, sovellusten ja muiden kohteiden kokoa" on valittuna suositeltu valinta. " Tarkkuus"-kohdasta voit kokeilla eri vaihtoehtoja, ja valita sopivimman.
 4. Kokeile televisiossa eri kuvasuhdetta. Kaukosäätimessä " Aspect" tai " Ratio"-painikkeilla voit muuttaa television kuvasuhdetta. Yleensä Auto-valinta on paras, mutta kuvanjakajia käytettäessä se voi vääristää kuvaa. Käy läpi eri vaihtoehtoja ja valitse sopivin.
Kuva pätkii


Kuvan pätkimisongelmat yleensä johtuvat tietokoneen hitaudesta.

 1. Sulje kaikki ylimääräiset ohjelmat. Nettiselaimessa auki olevat sivut, esim. Facebook voivat kuormittaa tietokonetta huomattavasti.
 2. Käynnistä tietokone uudelleen. Mikäli tietokone on ollut pitkään päällä, koneen välimuisti täyttyy ja se hidastaa käytettävyyttä. Suosittelemme, että tietokone suljetaan joka illan jälkeen, ja käynnistetään vasta kun sitä tarvitaan.
 3. Tietokoneen komponenttien kuumentuminen vähentää suorituskykyä, joten varmista, että koneen tuuletusreiät eivät ole peitettynä tai pölyisiä. Kannettavalle tietokoneelle voi ostaa erikseen jäähdytysalustan.
 4. Tarkista Maestron sekä Windowsin päivitykset.
Mikäli ongelmat jatkuvat toimenpiteiden jälkeen, on uuden koneen hankkiminen todennäköisesti edessä. Katso ohjeita koneen hankintaan täältä.
Karaokenäytössä sama kuva kuin tietokoneella


Vaihda käyttöön Laajennettu näyttötila seuraavasti: Pidä pohjassa näppäimistön Windows-painiketta ja paina kirjaita " P". Näytön oikeaan reunaan ilmestyvästä valikosta valitse " Laajenna". Käynnistä Maestro uudelleen toimenpiteen jälkeen.
Maestro näkyy väärässä näytössä


Siirrä hiiri näytön vasemman tai reunan yli toiselle näytölle, ota kiinni Maestron yläpalkista, ja raahaa se omalle näytölle. Klikkaa "Suurenna"-painiketta (Oikeassa yläkulmassa, punaisen "Sulje"-painikkeen vasemmalla puolella. Tai Klikkaa vasemmassa alakulmassa olevaa suurennuslasin kuvaa, kirjoita " Näyttö", valitse " Muuta näytön asetuksia" . Klikkaa näytön kuvaa, johon haluat Maestron avautuvan. (" Tunnista"-painikkeella voit tarkastaa mikä näyttö on mikä). Klikkaa valinta kohtaan " Tee tästä päänäyttö". Maestro aukeaa aina oletuksena päänäyttöön.

Tukinumero

AVOINNA JOKA PÄIVÄ 09-23

029 1234 122

Puheluiden hinnat 029-alkuisiin numeroihin:
Kiinteästä verkosta 8,35 snt/puh + 7,02 snt/min
Matkapuhelimesta 8,35 snt/puh + 17,17 snt/min
 • White Facebook Icon
 • White YouTube Icon

Pellontie 25 

95700 PELLO

Mechelininkatu 34 B18
00260 HELSINKI

puh. 029 1234 122

tuki@maestropro.fi